FactuurSturen.be Help

Koppel FactuurSturen.be met boekhoudpakket Exact Online

Deze Exact Online koppeling is nog in een beta-fase. Dit betekent dat er nog functies kunnen wijzigen zonder aankondiging. Deze koppeling is tijdens de beta-fase gratis. Daarna kunnen er kosten aan verbonden worden.

Koppel heel eenvoudig jouw Exact Online boekhoudpakket of die van je boekhouder aan jouw eigen FactuurSturen.be account! Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe dit kan inrichten.

Wat doet de koppeling?

Als de koppeling actief is, zullen we van elke inkoopfactuur die je inboekt en van elke verzonden factuur een conceptboeking aanmaken in Exact Online. Per boeking zullen we in Exact Online ook de PDF-factuur plaatsen. Ook kun je via onze export module meerdere facturen direct exporteren naar Exact Online als conceptboeking. We maken per conceptboeking de betreffende klant aan in Exact Online inclusief alle klantgegevens.

De conceptboekingen in Exact Online kun je verder verwerken in je administratie. Nooit meer overtikken dus! Zo simpel kan het zijn.

Maak de koppeling

Om de verbinding te activeren, ga je in je FactuurSturen.be account naar je instellingen.

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Verbindingen Online boekhoudsoftware

Kies uit de boekhoudpakketten de optie "Exact Online" en klik op "Verbinden".

Er verschijnt nu een popup met een grote knop om de verbinding te maken. Als je op de knop hebt gedrukt, maken we direct verbinding met je account. Vul, als je niet bent ingelogd in Exact Online, je inloggegevens in en geef daarna FactuurSturen.be toestemming. Daarna is je boekhoudpakket gekoppeld! Super!

Als de verbinding gelukt is, kun je drukken op de knop "Configureer koppeling". Er verschijnt nu een popup met instellingen voor Exact Online.

Administraties

Als je in je Exact Online account, meerdere administraties hebt, kun je de administratie selecteren die je wilt gebruiken in FactuurSturen.be. In deze administratie zullen we de conceptboekingen aanmaken.

Grootboekrekeningen

Als we de conceptboekingen in Exact Online aanmaken, dan moeten we in een boeking per factuurregel een grootboekrekening opgeven. Omdat deze informatie niet aanwezig is in FactuurSturen.be, moeten we jouw standaard grootboekrekening weten voor inkoop en voor verkoop. Kies uit de lijst de juiste grootboekrekeningen en vraag je boekhouder om hulp als je dit niet weet. Tip! Je kunt ook zoeken in de lijst :)

In de conceptboeking in Exact Online kun je natuurlijk de grootboeknummers nog aanpassen om ze zo op het juiste nummer te zetten.

Btw-codes

Omdat Exact Online andere btw-codes gebruikt dan FactuurSturen.be, dien je aan te geven wat de juiste btw-codes zijn. Kies uit de lijstjes de juiste btw-code. Vraag je boekhouder om hulp als je er niet uit komt. We proberen zelf de beste btw codes te detecteren.

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
5 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Beste beveiliging
IPv6 en beveiliging 100%
100% score
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Meer tijd voor leukere dingen :)

Serieus, facturatie is natuurlijk niet het leukste wat er is.

Meld je gratis aan

Huidige systeemversie 2.54.11

De laatste update van ons systeem is van 04-04-2024. En we zijn alweer druk bezig met de volgende versie.

Lees onze versiegeschiedenis