FactuurSturen.be Help

Kan ik FactuurSturen.be met mijn bank koppelen?

Een directe koppeling met een bank kan veel tijdrovende processen binnen het voeren van je administratie versnellen. Zo is het niet meer nodig om via de online bankomgeving transactie-bestanden te downloaden om deze vervolgens handmatig te verwerken in FactuurSturen.be. Ook het downloaden en importeren van verzamelbetalingen kan bij een koppeling volledig geautomatiseerd worden.

Banken

Op dit moment hebben we alleen een koppeling met bunq. We hebben andere banken benaderd met het verzoek om een koppeling maar deze hebben aangegeven voorlopig geen nieuwe koppelingen te willen realiseren.

Koppelen met bunq

Ben je in het bezit van een bunq rekening dan koppel je eenvoudig door met de bunq app een QR code te scannen welke we je tonen wanneer je de verbinding gaat maken.

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Verbindingen Bankkoppeling

Starten met bunq?

bunq zakelijk geeft je de volledige controle over je bankzaken. Je ontvangt real-time notificaties, betalingen staan direct op je rekening, en je kunt je mobiel gebruiken als betaalautomaat. Je hebt geen cash of pinapparaat meer nodig! Download de app, maak een account, en binnen 5 minuten heb je een zakelijke rekening! Meer informatie over de voordelen van bunq lees je hier: bunq.com/nl/zakelijk

PSD2

Met de goedkeuring van de PSD2 EU richtlijn zijn banken verplicht om koppelingen aan te bieden aan derden. Dit geeft ons de mogelijkheid te koppelen met banken uit alle EU lidstaten. Helaas zal dit naar verwachting pas op z’n vroegst in oktober 2018 zijn.

Transacties verwerken

Wanneer je de koppeling met de bank hebt gemaakt voegen we je rekeningnummer(s) toe als optie bij het importeren van je bankafschriften. Je kunt nu kiezen om de gegevens direct bij de bank op te halen of op de ouderwetse manier bestanden te importeren.

Log in en volg deze stappen:
Importeren Bankafschriften

Inkoopfacturen betalen

Inkoopfacturen betalen met een bunq koppeling is een fluitje van een cent.

Log in en volg deze stappen:
Exporteren Verzamelbetaling

Je kunt hier de facturen selecteren die je wilt betalen en selecteert de rekening waar de bedragen van moeten worden afgeschreven. Wanneer je klikt op "Exporteren" ontvang je op je telefoon een verzoek tot bevestigen. Wanneer je deze goedkeurt worden de bedragen overgemaakt.

We kunnen met de bunq koppeling nog geen uitgestelde betalingen klaarzetten, deze zijn enkel vanuit de bunq app zelf te maken. Zodra de bunq koppeling dit aanbiedt zullen we de facturen automatisch inplannen op de vervaldatum zoals je dat van ons gewend bent met PAIN.001 verzamelbetaling-bestanden.

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
5 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Op en top beveiligd
Beveiliging Web en Mail
Gouden Factuur
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Al meer dan 14.549.771 facturen verstuurd

Wow! En elke dag sturen we er weer duizenden meer

Meld je gratis aan

Huidige systeemversie 2.30.8

De laatste update van ons systeem is van 04-08-2022. En we zijn alweer druk bezig met de volgende versie.

Lees onze versiegeschiedenis