FactuurSturen.be Help

Hoe kan ik het beste mijn factuurnummering doen?

Op elke factuur moet een een uniek, opvolgend factuurnummer staan. De factuurnummers moeten ook chronologisch zijn. De belastingdienst is hier scherp op om te ontdekken of er geen facturen ontbreken.

Door het gebruik van oplopende factuurnummers voorkom je onnodige problemen tijdens belastingcontroles en creëer je voor jezelf een helder overzicht waarbij facturen makkelijk en snel terug te vinden zijn.

Het factuurnummer waarmee je start, kun je zelf bepalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de nummering te starten met het jaartal, opgevolgd door 0001. Dit ziet er als volgt uit: 20220001.

Wanneer je een nieuwe factuur maakt nemen we het hoogste factuurnummer uit je administratie en tellen hier 1 bij op. Zo blijven de nummers chronologisch. Je kunt tijdens het opmaken van de factuur het factuurnummer naar wens aanpassen zolang het nummer vrij is. Let wel op dat hierdoor gaten en inconsistenties kunnen ontstaan.

Factuurnummer instellen in FactuurSturen.be

Bij je instellingen kun je jouw factuurnummer configureren.

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Factuur Factuurnummer opmaak

Naast oplopende factuurnummers kun je in FactuurSturen.be ook een zogenaamde "prefix" opgeven. Hier kun je (optioneel) een uniek woord of code neerzetten dat wordt gebruikt voor alle factuurnummers.

LET OP! Gebruik deze prefix NIET voor jaartallen, maar voor een uniek kenmerk van de facturen. Bijv. "FACT-".

Wil je jaartallen gebruiken in jouw factuurnummers, gebruik dan geen prefix en geef als startnummer (als voorbeeld) in: 20220001

Als je na de jaarwisseling je factuurnummer wil verhogen wanneer je bijvoorbeeld bent geëindigd met factuurnummer 20180123 dan kun je bij het opmaken van een nieuwe factuur het factuurnummer 20220001 invullen. Dat getal is nu hoger dan 20180123. In dit voorbeeld werkt 202201 of 2022001 niet omdat dit getal (door te weinig nullen) lager is dan het laatst verzonden factuurnummer.

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
5 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Op en top beveiligd
Beveiliging Web en Mail
Gouden Factuur
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Wij zijn enorm trots op ons product

Made with love

Meld je gratis aan

Huidige systeemversie 2.55.5

De laatste update van ons systeem is van 10-07-2024. En we zijn alweer druk bezig met de volgende versie.

Lees onze versiegeschiedenis