FactuurSturen.be Help

Kan ik producten en voorraad beheren?

FactuurSturen.be helpt je met het bijhouden van je producten en voorraad. We geven inzicht in je verkopen en helpen om je voorraad op peil te houden.

Productbeheer

Het is mogelijk om producten handmatig aan te maken (producten menu) en te importeren vanuit een csv-bestand (import menu). Bij elk product kun je een productcode, naam, btw-type, exclusief en inclusief btw-bedrag opgeven.

De exclusief en inclusief btw-bedragen zijn niet gekoppeld. Je kunt ze automatisch laten omrekenen d.m.v. de pijltje naast de invoervelden, maar zijn ook handmatig "af te ronden" om zo afrondingsverschillen te voorkomen

Aangemaakte producten kunnen op diverse manieren worden ingevoegd bij het opmaken van een nieuwe factuur of offerte:

  • Automatisch aanvullen: wanneer je in het omschrijving vak de eerste karakters van een product intikt, geven wij suggesties van overeenkomende producten.

  • Snelmenu: in het snelmenu rechts vind je het symbool met drie gestapelde doosjes. Hier vind je alle producten met een zoekfunctie.

  • Producten menu: klik je links op de menu-optie "Producten" dan kun je bij een gewenst product klikken op de optie "Voeg toe aan factuur".

Tijdens het opmaken van een factuur of offerte kun je een handmatig toegevoegde regel eenvoudig als product toevoegen aan je account door op het -icoontje te klikken rechts van het regeltotaal

Geschiedenis en statistieken

We houden een geschiedenis bij van elk product zodat we je uitgebreide statistieken per product kunnen geven, zoals omzet en verkoopaantallen in een specifieke periode. Ook kun je in het overzicht van producten de laatste 25 facturen zien waar het product op is verkocht.

Voorraadbeheer

Wanneer je voorraadbeheer inschakelt breiden we de producten uit met een viertal opties.

Log in en volg deze stappen:
Instellingen Systeem Diensten Voorraadbeheer

Je kunt nu per product aangeven of er voor het specifieke product voorraad moet worden bijgehouden, wat de huidige voorraad is, en wat de gewenste minimale en maximale voorraad is.

Wanneer je een factuur verzendt passen we de voorraad van gefactureerde producten automatisch aan. Als de waarde van de voorraad onder de "minimale voorraad"-waarde komt geven we hier een melding van op het dashboard en in het overzicht van je producten. Zo zie je snel welke producten je moet bestellen.

Bestellijst

In het export menu hebben we de mogelijkheid om een bestellijst te exporteren in csv-formaat (te openen in spreadsheet programma's als Excel en Numbers). Hierin geven we een overzicht van alle producten met een voorraad lager dan de minimaal waarde, en we rekenen uit hoeveel je moet bestellen zodat je voorraad is aangevuld tot de maximaal waarde.

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
5 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Op en top beveiligd
Beveiliging Web en Mail
Gouden Factuur
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Wij zijn enorm trots op ons product

Made with love

Meld je gratis aan

Huidige systeemversie 2.55.5

De laatste update van ons systeem is van 10-07-2024. En we zijn alweer druk bezig met de volgende versie.

Lees onze versiegeschiedenis