FactuurSturen.be Help

Hoe werkt een concept/proforma factuur?

Wanneer je een factuur (deels) hebt opgemaakt, maar deze nog niet wil verzenden, kun je hem opslaan als concept factuur. Je kunt deze vervolgens zo vaak openen, aanpassen en opslaan als je wilt voordat je hem daadwerkelijk verzendt.

Bij verzending kun je aangeven of je het concept wil verwijderen of laten staan. Zo kun je een conceptfactuur als sjabloon gebruiken voor toekomstige facturen.

Proforma factuur

Proforma betekent letterlijk: voor de vorm. Een proforma factuur is een voorlopige factuur en geen officiƫle factuur. Dit type factuur wordt het meest in het internationale handelsverkeer gebruikt om een koper vast in staat te stellen bepaalde douaneformaliteiten in orde te maken.

Meestal verzend je een proforma factuur of concept factuur nadat een offerte is goedgekeurd. Je kunt een proforma ook gebruiken om een vooruitbetaling te vragen alvorens er wordt overgegaan tot levering van producten en/of diensten.

Downloaden

Binnen FactuurSturen.be kun je een concept als proforma factuur downloaden. Klik op de optie "Proforma" wanneer je met de rechter muisknop klikt op een conceptfactuur. Het is niet mogelijk om een proforma factuur binnen FactuurSturen.be te versturen. Je kunt deze uiteraard wel zelf doormailen of afdrukken.

Een proforma factuur is geen officiƫle factuur en wordt niet weergegeven als omzet in statistieken en rapportages

Kunnen we je verder helpen? Stuur gerust een e-mailtje naar

Uitmuntende score
Gewaardeerd door gebruikers met
5 van 5 sterren
Maximaal haalbare score
Score SSL beveiliging
A+
Op en top beveiligd
Beveiliging Web en Mail
Gouden Factuur
Winnaar Gouden Factuur
Categorie B2B Facturatie
Gouden Factuur

Meer tijd voor leukere dingen :)

Serieus, facturatie is natuurlijk niet het leukste wat er is.

Meld je gratis aan

Huidige systeemversie 2.55.5

De laatste update van ons systeem is van 10-07-2024. En we zijn alweer druk bezig met de volgende versie.

Lees onze versiegeschiedenis